Staken op 5 oktober

Woensdag 20 september 2017

Beste ouders, Zoals u wellicht al heeft vernomen in het nieuws, is er donderdag 5 oktober een landelijke staking op de basisscholen. Deze actie is uitgeroepen door de onderwijsvakbonden en wordt ook gesteund door de werkgevers. Doel van de actie is een hoger salaris voor leerkrachten in het basisonderwijs, maar vooral ook de eis dat het kabinet extra financiƫle maatregelen neemt om de werkdruk voor leerkrachten te verlagen. Deze maatregel is erg belangrijk, zeker nu er een erg tekort aan leerkrachten dreigt. Omdat bijna alle leerkrachten op onze school gaan staken, is het onmogelijk onderwijs te verzorgen die dag. De school is dan ook op 5 oktober gesloten. Indien het voor u als ouder vanwege werk onmogelijk is om uw kind die dag thuis op te vangen, kunt u dat uiterlijk maandag 25 september per mail aan de directie kenbaar maken directie@obscharlois.nl Wij gaan dan in overleg (mogelijk met andere organisaties) om te kijken hoe voor deze kinderen de opvang gerealiseerd kan worden. De eventuele kosten voor deze opvang komen dan wel voor rekening van u als ouder. Het is zeer vervelend voor de kinderen en u, maar wij hopen dat u begrijpt, dat wij deze keer een heel duidelijk signaal moeten afgeven aan de politiek voor een goede toekomst van het basisonderwijs. Wij hopen dus op uw begrip en solidariteit!