Informatieavond VO voor groep 7 en 8

Maandag 30 januari 2017

Onderstaande brief hebben de kinderen van groep 7 en 8 meegekregen rond 23 januari 2017.   Beste ouders/verzorgers en kinderen van groep 7 en 8, Wij nodigen u uit voor onze informatieavond op donderdag 2 februari. Tijdens de informatieavond krijgt u uitleg over de gang van zaken bij de overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs en informatie over De Hef(vmbo) en Hugo de Groot (mavo, have, vwo). Ter sprake zal komen: - Hoe komen wij tot een verantwoord advies voor uw kind. - Wat zijn de verschillende mogelijkheden na groep 8. - Hoe kunnen wij samen voor de beste kansen voor uw kind zorgen. - Wat heeft het voortgezet onderwijs te bieden. Wij zijn verplicht in groep 7 een voorlopig advies te geven. Bovendien moeten kinderen met een advies lwoo of praktijkonderwijs al in het begin van groep 8 getoetst worden en deze kinderen moeten zich ook eerder inschrijven dan andere kinderen. Vandaar dat wij ook ouders en kinderen uit groep 7 uitnodigen. De informatieavond ziet er als volgt uit: 18.45 uur deuren open 19.00 uur start informatieavond met algemene informatie, gegeven door leerkrachten obs Charlois 19.30uur specifieke informatie over De Hef gegevend door docenten van De Hef 19.45uur specifieke informatie over Hugo de Groot door doecnten van Hugo de Groot. 20.00uur sluiting Om een idee te hebben hoeveel ouderes/ verzorgers en kinderen de informatieavond zullen bezoeken, vragen wu u onderstaand strookje in te vullen  en uiterlijk maandag 30 januari bij de leerkracht van uw kind in te laten leveren. Met vriendelijke groet, Juf Marcella, juf Anny, juf Sanne, meester Jo.