Vrijdag 15 december 2017

Obs Charlois heeft het 3e themacertificaat Gezonde School behaald !

Onze school is sinds 3 jaar een Gezonde School. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Voor het ontvangen van het vignet moet er minimaal 1 themacertificaat worden behaald. Wij hebben er inmiddels al 3!

Omdat we Lekker Fit school zijn en veel doen aan Sport en Bewegen hebben we dit themacertificaat al behaald in 2015. In 2016 hebben we het themacertificaat Voeding behaald vanwege o.a. ons beleid ten aanzien van eten, drinken en traktaties, maar ook vanwege de inzet van onze voedingscoach. Deze week ontvingen we ons

3e themacertificaat Welbevinden vanwege o.a. het gebruik van de methode PAD en al onze aanvullende activiteiten om de sociale veiligheid van een ieder op onze school te waarborgen en te vergroten. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Een themacertificaat is 3 jaar geldig, dus moeten en willen we hier aandacht aan blijven besteden om deze certificaten te behouden.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl

Schoolpraat

Naast de algemene berichten in de Schoolpraat-app kunt u ook de extra berichten van de groep van uw kind ontvangen.

Zoek in de Play store (Android) of App store (Apple) naar schoolpraat Charlois.

Via het tandwieltje (rechtsboven) kunt u instellen voor welke groep(en) u de berichten wilt ontvangen. Er wordt gevraagd naar de naam van uw kind en het wachtwoord: 3082appCharlois.

Via de drie streepjes (linksboven) kunt u naar de andere pagina’s van de app, waaronder de Kalender en de Inschrijvingen (voor o.a. de bijeenkomsten in de ouderkamer).

Kerstdiner en Kerstvakantie (voor de leerlingen van de groepen 1 t/m 8)
Donderdagavond 21 december worden alle leerlingen ’s avonds op school verwacht voor  een kerstdiner. Aanstaande maandag ontvangt u hierover meer bericht.

Op woensdag 20 december krijgen alle leerlingen een vuurwerkbril mee naar huis (deze wel bewaren voor de komende jaren, want volgend jaar krijgen alleen de groepen 1,2 een nieuwe vuurwerkbril)

Op vrijdag 22 december hebben de leerlingen om 12 uur vrij, dan sluit de school vanwege de Kerstvakantie!

Maandag 8 januari verwachten we alle leerlingen weer gezond en uitgerust op school!

Wij wensen iedereen een fantastische kerstvakantie!