Maandag 15 januari 2018

Toetsweken

Vandaag, 15 januari starten de drie toetsweken in de groepen 2 tot en met 8. Natuurlijk willen wij allemaal dat alle kinderen goed laten zien wat zij kennen en kunnen. U kunt hieraan meehelpen door te zorgen dat uw kind: op tijd naar bed gaat en goed eet (ontbijt is belangrijk!), op tijd op school is en zo min mogelijk verzuimt (dus liever in deze weken geen afspraken bij dokter of tandarts als dat niet echt nodig is).

Ouders gezocht

die aan de kinderen in de kleutergroepen iets willen vertellen over het werk dat zij doen. Vanaf 29 januari starten de groepen 1,2 namelijk met het thema: Beroepen.

Lijkt het u leuk om iets te vertellen wat u doet voor de kost? Meld u dan aan bij een van de leerkrachten uit de groepen 1,2 of via directie@obscharlois.nl

Nationale Voorleesdagen

Op woensdag 24 januari gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden t/m 6 jaar die zelf nog niet kunnen lezen. De Nationale Voorleesdagen lopen van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari. Op OBS Charlois zullen wij tijdens deze dagen ook extra aandacht besteden aan (voor)lezen. Zo brengen de groepen 3 een bezoekje aan de bibliotheek en komt er iemand van de bibliotheek op bezoek om voor te lezen.

Ook thuis kunt u natuurlijk extra aandacht besteden aan voorlezen tijdens deze dagen. Wist u dat een lidmaatschap van de bibliotheek voor kinderen gratis is??? Heel leuk om tijdens deze dagen boeken te lenen met uw kind en ze samen thuis te lezen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseren veel bibliotheken ook leuke activiteiten voor kinderen. Kijk voor een agenda op www.bibliotheek.rotterdam.nl Heel veel (voor)leesplezier deze dagen!!!!

Tandarts

Vanaf 5 februari zullen alle kinderen die daarvoor zijn aangemeld weer worden opgehaald door Sanakids voor de halfjaarlijkse controle. De zorg voor het gebit van uw kind tot 18 jaar (met uitzondering van een beugelbehandeling) wordt helemaal vergoed uit het basispakket van  uw zorgverzekeraar!! Het kost u dus niets extra en gaat niet van uw eigen risico af. Als uw kind nog geen tandarts heeft, kunt u uw kind aanmelden bij Sanakids voor de halfjaarlijkse controle. Indien u dit wenst, dan kunt u gebruik maken van een inschrijfformulier (op school te verkrijgen) of via onze website www.sanakids.nl. Kimm, onze Sanakids begeleidster zal uw kind uit de klas ophalen en na de controle of behandeling  weer veilig op school terugbrengen. Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met de praktijk onder het telefoonnummer: 010  4141200. (De praktijk is gevestigd aan: De Ruijterstraat 4-6, 3071 PJ Rotterdam (Noordereiland).